Uncategorized

TVOJE FASCINANTNO TELO: ali si vedel-a?

A veš, kako zelo je tvoje telo fascinantno?? Svoj fizični obstoj jemljemo čisto preveč samoumevno. Toliko se dogaja v nas – prav sedaj!

Vsak trenutek tvoje telo na najglobljih ravneh – atomov in celic – čisti, obnavlja, izloča, ustvarja, balansira, komunicira, ustvarja energijo, ohranja informacije, ščiti, se bori…ZATE! Da te povrne v stanje vitalnosti zdravja in ravnovesja na vseh nivojih.

Vsaka misel, beseda, gib, odziv na okolico, so plod številnih interakcij na mikro- in makro- nivoju tvojega obstoja. Nič ni samoumevno, ja, odvija se avtomatsko, ampak a ni naravnost FASCINANTNO?!

Tvoje telo JE dovršen mehanizem informacij, energije, gibanja, komunikacije, sodelovanja, obnove, čiščenja, rasti in regeneracije. A ne verjameš?

Nekaj dejstev:

  1. Tvoje telo ravno sedaj upravlja in usklajuje 37 bilijonov celic (37000000000000)! Kakšna usklajenost in preciznost!
  2. Vsak dan ustvariš 300 miljard novih celic! Kakšna obnova!
  3. 98 % atomov, ki danes sestavljajo tvoje telo, bo decembra 2021 zamenjanih! Za nove, vitalne, samo zate in izgradnjo tvojih novih celic!
  4. Nobena izmed tvojih številnih celic ni popolnoma enaka drugi – vse so unikatne! Tudi tiste z isto funkcijo se med seboj malenkostno razlikujejo. A vidiš zakaj se pod nobenim pogojem ne moreš primerjati z drugimi?
  5. Tvoje celice med seboj neprestano komunicirajo in to tako, da iztegnejo “rokico” (nano-tubes) in se dotaknejo druga druge. Kakšen prefinjen in tako zelo človeški pristop. Rojen_a si za povezovanje, to je preprosto v tebi.
  6. Za tvojo vsakodnevno energijo ali njeno pomanjkanje, se imaš zahvaliti mitohondirjem – to so prave tovarne tvoje energije, v tvojem telesu pa jih imaš 100.000 triljonov! Največ jih je v tvojih mišicah, dobiš pa jih (skoraj v celoti) od mame 😉 Hvala mamicam!
  7. V telesu imaš tudi celice-smetarje, ki ne samo 1x na 14 dni, ampak prav vsako sekundo, iz tvojega telesa odstranjujejo vse, kar škoduje ravnovesju tvojega telesa. Zahvali se makrofagom – posebni sorti belih krvničk, ki dobesedno jejo smeti ter jih presnavljajo v nove gradnike / energijo za potrebe tvojega telesa 🙂 Kakšna učinkovita reciklaža!
  8. Tvoje celice so izredno zmogljivi spominski polnilniki! Vse informacije o tebi so zapisane v DNK, ki je v jedru vsake celice. Če vse DNKje ene osebe odvijemo, raztegnemo in zložimo skupaj dobimo dolžino dvakratnega premera našega Osončja! Kakšna zakladnica informacij si!
  9. Impulzi nevronskih celic (signali med tvojimi živčnimi celicami) potujejo s hitrostjo kar 400 km/h! Kakšno hitrost in fokus premoreš!
  10. Ob tvojem spočetju (združitvi jajčeca in semenčeca) se oplojeno jajčece zasveti! Ob spočetju, si svetloba 🙂

A vidiš, da na mikro-ravneh že vse znamo? Da so vsi mehanizmi za vitalnost, zdravje, čiščenje, obnovo, komunikacijo, sodelovanje, moč, spomin in celo svetlobo…že v nas! Prav v tem trenutku!

Ti si unikaten_a, vse od prstnega odtisa, tvojega telesnega vonja pa vse do celic tvojega obstoja. Ti znaš komunicirati, se povezovati, sobivati, podpirati, graditi, ustvarjati, se obnavljati in rasti. To ravnokar delaš na celičnem nivoju!

Ne glede na, na primer: anti-socialnost, v tebi dobesedno živi dar ta komunikacijo – tvoje celice izvrstno komunicirajo vsako sekundo. Kljub izgorelosti in stresu, tvoje telo pozna mehanizem obnove in vnovičnega proizvajanja energije in vitalnosti. Ne glede na toksičnost odnosov, okoliščin, lastnih ali tujih čustev, ti globoko v sebi znaš čistiti, zračiti, odnašati, pojesti in preoblikovati – vse kar ti škoduje, te duši ali ti jemlje energijo.

Vse to deep-down veš. Tvoje telo že vse zna. In ti si v tvojem telesu!

Čudi se. Uči se. Odkrivaj globlje mehanizme za tvojim porušenim fizičnim ali duševnim ravnovesjem.

NAJ BO TVOJE TELO TVOJ SMEROKAZ IN UČITELJ!

Stopi v stik s telesom – stopi v stik s sabo!

Sara

P.S. Če rabiš pomoč, da razvozlaš svoja telesna sporočila ter tudi navzven v polnosti začneš živeti vse njegove fascinantne zakonitosti, pa veš kje me najdeš 😉