Uncategorized

Tvoja smer leta 2022

Letos namenoma nisem pošiljala voščila v smislu ‘želim ti to in to in to…’, saj so najbolj močne želje tiste, ki izhajajo iz vsakega izmed nas. Lahko si drug drugemu zaželimo mnogo stvari, a če oseba, ki ji vse lepo želimo, nima sama te želje za premik in korake v dano smer, nismo naredili veliko…

Seveda je lepo zaželeti, z željo tudi pošljemo blagoslov in ljubezen, a včasih se mi zdi, da bi bolj kot ‘želeti’ bilo na mestu ‘vprašati’ in ‘prisluhniti’ osebi na drugi strani. Ugotavljam namreč, da smo izredno dobri v podajanju želja drugim, sami zase pa nimamo prostora sanjati.

Pogosto se zgodi, da na vprašanje: ‘KAJ SI PA TI ŽELIŠ?’ ljudje nimajo odgovora. Včasih je to zato, ker njihove želje nikoli v življenju niso imele mesta in so jih pač utišali, včasih zato, ker jih je družba prepričala, da so želje prazno sanjarjenje, ki se itak nikoli ne bo uresničilo, pogosto pa zato, ker jih to še nihče ni zares vprašal!

In to je žalostno…brez želja, velikih sanj in ja, tudi sanjarjenja…ne živimo. Sanje našemu življenju dajejo smer, zagon in celo smisel, ki presega okoliščine.

Naše najbolj globoke želje so za naše življenje KLJUČNE! Našim možganom dajo destinacijo. Pomagajo nam, da držimo fokus, tudi, ko je težko. To je naša oaza, kjer je vse mogoče in kjer vedno znova najdemo energijo, da se poberemo in ‘guramo’ naprej.

Zakaj? Ker naše najbolj globoke in avtentične želje poganja naš resnični jaz – ta pa je večji od realnosti in miselnih trdnjav, v katerih smo si izbrali živeti. Biti v stiku s svojimi avtentičnimi željami = biti v stiku s svojo esenco (z brezmejno energijo, v kateri je mogoče vse in s katero je vse, kar kreiramo, v naše najvišje dobro).

PRAKTIČNA VAJA – TVOJA SMER 2022

Eno vajo, ki te pripelje v stik s tvojimi željami, sem s teboj že delila v postu ‘Notranja priča’. Danes pa s tabo delim še eno, malo bolj miselno tehniko, da lahko izbereš tisto, ki ti je bližja.

Povabim te, da si vzameš zase en večer v tem tednu, daš stran vse ‘distrakcije’, 5 minut (nastavi timer) stresaš svoje celo telo in nato obstaneš popolnoma prisoten s seboj v tišini. Če ti um uhaja, poišči svoj dih ali položi svoje dlani na srce. Čuti utrip in samo obstajaj.

Nato se v tem stanju vprašaj – KAJ SI ZASE ŽELIM? O ČEM ŽE LETA IN LETA POTIHO SANJAM?

Prepoznaj ali um skuša blokirati tvoje želje, že takoj išče izgovore, celo verjame, da nimaš želja? Vse to vrzi proč. Fizično položi dlani na glavo, ‘potegni’ misli ven in jih ‘vrži’ stran. Naredi prostor za svoje želje, DOVOLI SI SANJATI!

…in zapiši vse, kar ti pade na pamet. Tudi najbolj neumne, otročje, absurdne, nemogoče, drobne, brezmejne in iluzorne želje. VSE! Ni pravil, ni omejitev, ni prav ali narobe, ni mogoče ali nemogoče…preseži to! SANJAJ 🙂

Nato pa preberi seznam še enkrat in v telesu začuti, ob kateri želji se tvoje telo najbolj odzove (ti postane vroče, se oglasi želodec, tvoji kotički gredo v nasmeh, zazreš se v daljavo, napetost v telesu popusti ali se malenkost zakrčiš…)?

Izberi eno željo iz seznama. Ko jo imaš, je tvoje naslednje vprašanje:

KAJ JE ENA STVAR, KI JO LAHKO V 2022 NAREDIM, DA SE PREMAKNEM KORAK BLIŽJE TEJ ŽELJI?

To je tvoja smer 2022!

  • Zapiši ta korak na ogromen list papirja +
  • Spodaj dopiši ‘plan’ (do kdaj, kdaj, kako boš to izvedel, kakšen bo merilnik napredka – naj bo konkretno) +
  • Okrasi/ pobarvaj/ naredi vizualno privlačno/ zanimivo – poveži sebe z napisanim, okrasi s svojo energijo +
  • Nalepi na vidno mesto v svojem bivalnem prostoru +
  • Vsak dan ozavesti in skušaj dati v prakso.

Realnost postanejo le tiste želje, ki jih zapišemo na papir in jim dodamo ‘rok trajanja’ 😉

Na tvoje sanje! Iz papirja v tvojo realnost…

Sara

P.S. Da še bolj raziščeva in zasidrava tvojo smer leta 2022, sem v januarsko delavnico MAPIRANJA OSEBNOSTI vključila še BONUS: TVOJA SMER LETA 2022 – PRAKTIČNI NAPOTKI – v telesu bomo prepoznali morebitne blokade in dobili jasnost, kaj ‘fizično’ storiti, da se premaknemo v svojo smer. Več o delavnici TUKAJ >>>