PRETEKLI DOGODKI

Seznam preteklih dogodkov:


MEHČANJE TELESA V DRUŠTVU INVALIDOV LOGATEC

V Hiši sonca smo z našimi “Sončki” smo v februarju 2020 začeli skupinsko vadbo za Mehčanje telesa.


Sonce, veselje in … mehčanje!

ŽENSKA OAZA V HIŠI SADEŽEV LOGATEC

Kaj smo počeli v Hiši Sadežev Družbe Logatec? Izvedli smo enkratno plesno-gibalno delavnico za ženske – ŽENSKO OAZO, kjer smo se posvetili našim občutkom. Naša čustva so pa izražala naša notranja doživljaje.

Posvetite se vašim občutkom z Žensko Oazo.
Prebudite se z Žensko Oazo!

POZITIVNA DRŽA V HIŠI SADEŽEV LOGATEC

Kaj smo počeli v Hiši Sadežev Družbe Logatec? Predstavili smo prvo psihološko-fizično vadbo v Sloveniji in svetu – POZITIVNO DRŽO


Pozitivna Drža – iz teorije v prakso

POZITIVNA DRŽA V CERAGEMU LOGATEC

Kaj smo počeli v Ceragemu? Začeli smo z edinstvenim programom pozitivne drže, ki ne obstaja nikjer drugje na svetu. Prva generacija “učencev” in “vadečih” že vsrkava novo znanje! Nova priložnost za vse navdušence bo že 12.3.2020 na Vrhniki. Spremljajte dogajanje!


Potek vadbe - Pozitivna Drža.
Pozitivna Drža – Vadba

PLESNO-GIBALNA PSIHOTERAPIJA SE PREDSTAVI NA VRHNIKI

Kaj smo počeli? V dvorani A.M. Slovška na Vrhniki smo predstavili dva unikatna vadbeno-terapevtska programa v Sloveniji: Plesno-gibalno psihoterapijo in Mehčanje telesa.


Vrhnika, Prečuden Kraj! (Ivan Cankar)

DIH-GIB-UPANJE

Kaj smo počeli? Naučili smo se sproščeno zadihati tudi, ko se nam je zdelo, da se življenje giba namesto nas. Pogledali smo si dihalne tehnike ter iskali vzporednice z našimi dihalnimi vzorci. Dih smo pretapljali v gib ter se s predihavanjem obračali v smer upanja in miru.

Kakšen pa je tvoj vsakdanji dih?

MEHČANJE TELESA

Kaj smo počeli? Skozi gibanje smo vstopili v svet plesno-gibalne psihoterapije ter njene učinke izkusili na svoji lastni koži. Mehčali smo naša rigidna in prepogosto zapostavljena telesa ter s tem dosegli pretočnost in živahnost telesa, uma in duha. Udeleženci so o pozitivnih učinkih poročali še naslednji dan 🙂

Knjižnica Logatec - Mehčanje telesa

PLESNO-GIBALNO “RAZMIŠLJANJE” na temo HVALEŽNOSTI

Kaj smo počeli? Skozi meditativno gibanje smo razmišljali o svojih življenjih, za kaj smo hvaležni, kaj želimo izpusti, zaobjeti, sprejeti – vse z namenom, da naredimo prostor za hvaležnost. Našo hvaležnost smo izrazi skozi telo, saj je prav tam njeno domovanje.

Kaj smo pridobili z udeležbo? Čas zase in premislek o svojem življenju, nov uvid v svoje dosedanje odnose, življenjske situacije, pretekle izkušnje, predihano in razgibano telo, boljše počutje, stik s hvaležnostjo, ki prebiva v našem telesu.


DAN ODPRTIH VRAT – Galerija


Predavanje VDCNG

VARSTVENO DELOVNI CENTER NOVA GORICA (VDCNG) ima status javnega socialno varstvenega zavoda in ima v svoji sestavi Enoto Solkan, Enoto Stara Gora, Goriški center in Stanovanjsko skupino Ledine. Programi, ki jih izvajajo, utrjujejo odgovornost uporabnikov do dela, spodbujajo njihovo samoiniciativnost ter podpirajo njihovo samoorganiziranost. Hkrati krepijo sposobnosti uporabnikov in spodbujajo zaposlene za medsebojno pomoč, sodelovanje in spoštovanje. V programe vključujejo uporabnike s ciljem uresničevanja njihovih specifičnih nadarjenosti, učenja novih spretnosti in razvijanja ustvarjalnosti. Skupaj z njimi iščejo najboljše načine za realizacijo njihovih predlogov in idej.


Ženska Oaza

Ženska oaza in festival plesa.

Tvoj prostor, tvoj čas, tvoje telo, tvoj ritem in tvoje gibanje. Pobožaj se. Dovoli si biti ranljiva. Izrazi vse tisto kar čutiš pa ne znaš pojasniti z besedami. Telo ve kaj potrebuješ, sledi mu, potopi se vase. Nisi sama, skupina ženskih src se srečuje tedensko, v petek 26.4. pa imaš možnost, da izkusiš ta unikaten košček Oaze. Toplo vabljena.


Plesna gibalna psihoterapija tudi na SAM tržnici


Delavnica analize gibanja po Labanu in razvojnega gibanja po Veroniki Sherborne

Par utrinkov iz delavnice analize gibanja po Labanu in razvojnega gibanja po Veroniki Sherborne pod vodstvom…

Gepostet von Plesno-gibalna psihoterapija in osebna rast am Sonntag, 31. März 2019


1. simpozij plesno gibalne psihoterapije

Včeraj se je v Kopru, tako kot živopisani trakovi, odvijal prvi simpozij Plesno-gibalne terapije v Sloveniji. Tolikšen…

Gepostet von Plesno-gibalna psihoterapija in osebna rast am Donnerstag, 21. März 2019

Predstavitev plesno gibalne psihoterapije v Logatcu

Takole smo neverbalno komunicirali pretekli teden – naši komolci, kolena in preostali deli telesa so spregovorili svojo…

Gepostet von Plesno-gibalna psihoterapija in osebna rast am Sonntag, 17. Februar 2019

Plesno gibalna psihoterapija za starejše

Ali je plesno-gibalna terapija primerna tudi za starejše? Prepričajte se sami 😉 (udeleženci ter organizacija so privolili v objavo fotografij)

Gepostet von Plesno-gibalna psihoterapija in osebna rast am Montag, 21. Januar 2019

Plesno gibalna psihoterapija v besedi in praksi

Plesno gibalna psihoterapija v besedi in praksi