(Pot vase: terapevtski camino)

Edina pot, ki je obsojena na propad, je tista, ki je nikoli ne začneš…

Morda je prav sedaj tvoj čas, da začneš hoditi nazaj k sebi in s tem v smer vsega tistega, kar te bogati, podpira in inspirira 💚

POT VASE: TERAPEVTSKI CAMINO

od petka 13.10. do nedelje 15.10.2023

3 DNI HOJE + PLESNO-GIBALNA PSIHOTERAPIJA + CULTURAL BODYWORK SPROŠČANJE TELESA

3 DNI CAMINA:
peš vase, v svoje telo in zase

PLESNO-GIBALNA PSIHOTERAPIJA:
premaknem, ozavestim in zdravim telesne spomine moje preteklosti ter z novimi izkustvi kreiram drugačen mozaik svojega življenja.

CULTURAL BODYWORK – STARODAVNO DELO S TELESOM:
globinsko sproščanje psihosomatskih krčev telesa ter odpiranje pretoka življenja.


TERAPEVTSKI CAMINO

💚 te pelje iz glave V TELO, iz vrveža vsakdana, v preprostost bivanja, gibanja in povezovanja

💚 tvoj miselni tok, težo in čustvene blokade, sproti PREBAVLJA, PREOBRAŽA IN UTELEŠA

💚 pomaga ti, da se SOOČIŠ z žulji svojega življenja ter se spet ČUTIŠ, IZRAZIŠ in BIVAŠ tak-kot-si

💚 individualno podpre tvoj osebni PROCES RASTI ter spodbuja, da pot vase FIZIČNO PREHODIŠ

💚 naravna tvoj notranji kompas: uglasi te z naravnim BIORITMOM tvojega telesa, poskrbi za dnevno ravnovesje aktivacije in mirovanja ter okrepi ZAZNAVNJE sebe, svojih (osnovnih) potreb in sinhronicitet/znakov življenja, ki ti kažejo pot naprej

💚 ustvarja priložnosti za DRUGAČEN STIK z drugimi in z naravo okoli in v tebi

💚 ponudi izkušnjo SKUPNOSTI, ki se medsebojno podpira pri hoji proti osebnim ciljem

💚 v kratkem času te pelje GLOBOKO vase in nazaj ven

💚 te opremi z novim upanjem, SAMOZAVESTJO, UTELEŠENIMI TEHNIKAMI in INSPIRACIJO za realno življenje po retreat-u   

💚 poskrbi za CELOTNO ORGANIZACIJO prenočišč, hrane ter zagotavlja SKUPINSKO in INDIVIDUALNO PODPORO, da se lahko v celoti posvetiš SVOJEMU PROCESU

Ni prave ali napačne poti, so samo poti različnih izkustev, katerim ti pripišeš pozitiven ali negativen pomen…


KAJ NAS ČAKA?


TEMA / VSEBINA

Vsebina celotnega vikenda upošteva POTREBE SKUPINE ter je hkrati PERSONALIZIRANA za vsakega udeleženca. Tema ni enotna za vse, ampak si SMER SVOJEGA OSEBNEGA PROCESA pred začetkom DOLOČIŠ SAM-A, glede na to, kateremu delu sebe in svojega življenja želiš ta vikend nameniti več pozornosti.

Pred začetkom Terapevtskega camina izbrano temo ‘predebatiraš’ na UVODNEM INDIVIDUALNEM SREČANJU (spletno, cca. 30min). Po potrebi tvojo namero še malo bolj izostrimo ter določimo konkretne cilje.

Majhna skupina (max 7 udeležencev), ki se oblikuje čez vikend, se medsebojno podpira in motivira, da zastavljene cilje vsi čimbolj uresničimo in utelesimo.

Za zaupno in varno okolje je poskrbljeno.

UVODNI SPLETNI POGOVOR JE VKLJUČEN V CENO TERAPEVTSKEGA CAMINA – PO ODDANI PRIJAVI NA SPODNJEM GUMBU, TE KONTAKTIRAVA IN SE DOGOVORIMO ZA TERMIN.

Ko se zdi, da si v življenju obtičal, se spomni na svoje noge in naredi fizičen korak. Pa še enega in še enega… Opazi, da nisi več na istem mestu in da s tem že poganjaš svoje življenje 😉


PROGRAM / 13.10.-15.10.

*Natančen urnik za potek posameznega dne prejmeš teden dni pred odhodom.

Ko si dovoliš sprejeti svoje pretekle korake, lahko zares uzreš svoje prihodnje…


NA POTI S TABO BOVA

Maja Toni – izvajalka Cultural bodywork-a

Na tvoji poti te bom podprla z zdravilnim dotikom edinstvene tehnike na masažni mizi, v tišini, ob prijetni glasbi. Tvoje telo bo lahko sprostilo kakšne mišične napetosti, ki se bodo pojavile po hoji in gibanju ali pa te spremljajo že dlje časa. Masaža bo na fizičnem nivoju spodbudila pretok krvi in limfnega sistema in s tem spodbudila izločanje škodljivih snovi iz telesa. Tvoje telo bo lahko izkusilo globoko sprostitev, kar bo omogočilo morebitno sprostitev energetskih in čustvenih blokad. Med tretmajem bom prisotna s spoštljivostjo in hvaležnostjo ter bom skupaj s tabo z zanimanjem prisluhnila sporočilom tvojega telesa.

Sara Idzig – izvajalka plesno/gibalne psihoterapije

S tabo grem na pot, da slišim zgodbo, ki jo govori tvoje telo. Da skušam razumeti in čutiti, kaj te je oblikovalo v to verzijo tebe, katero danes kažeš svetu. Da ti pomagam stopiti globlje, vse do tistih delov tebe, ki so še skriti, negibni, sramežljivi, ranjeni ali nemi. Da jim skupaj vrneva (ali morda prvič podariva) glas, živost, prostor, lahkotnost in pogum. Da vsa spoznanja ozavestiš in začutiš tudi v svojem telesu ter jih tako lažje in samozavestnejše vpleteš v obstoječe življenjske izzive. Pripravi se na premik uma, telesa in duha; na več akcije in manj praznega premlevanja; na več tebe in manj oziranja na druge…


TERAPEVTSKI CAMINO JE ZATE, ČE…

💚 Si prepogosto v glavi? 

💚 Veš, kaj bi bilo dobro zate, pa se ne premakneš naprej ALI pa si na razpotju in ne veš kam?

💚 Želiš transformirati svoje življenje ali se soočiti z izzivom, ki je že dlje časa ‘na sporedu’?

💚 Se počutiš, da nisi v ravnovesju ali da že nekaj časa nisi zares čutil-a sebe? Iščeš (ponovno) povezavo s svojim telesom?

💚 Je odklop od ekranov in cel vikend na svežem zraku nekaj neklasičnega zate?

💚 Postaja vse preveč naporno, kompleksno, zapleteno in si ‘utrujen-a’ od rutine in obveznosti? Življenje gre kar mimo in se zdi, da ga živiš le na pol…

💚 Si želiš bolj zavestnih odnosov – do sebe, , drugih, življenja in telesa?

💚 Hrepeniš po stiku z naravo, gibanju, druženju, času zase?

💚 Pogrešaš živahnost, igrivost, svežino, kreativnost…

💚 Potrebuješ prostor in podporo za razmislek glede konkretnega odnosa,
življenjske usmeritve / odločitve, izziva na delovnem mestu itd.

💚 Bi rad-a okusil-a kratek izsek slovenskega camina (Jakobova pot), brez skrbi za prevoz, hrano, prenočišča…


SE ŽELIŠ PRIKLJUČITI, AMPAK…

Piši na info@kon-pas.org ali pokliči 040-153-500 (Sara) / 031-817-117 (Maja) in se dogovorimo za BREZPLAČNO SPLETNO SREČANJE, kjer lahko izraziš vse morebitne skrbi/pomisleke ali vprašaš karkoli glede retreat-a.


PLAČILO

*PROSTI STA SAMO ŠE 2 MESTI IN ŽELIVA SI, DA SI PRAV TI Z NAMI 🙂

*Cena vključuje: celotno organizacijo, 2x prenočišče (1. dan: skupinska soba – ločene potelje, 2. dan: sobe za 2 – ločene postelje), hrano (2 x zajtrk, 3 x kosilo, 2 x večerja + prigrizki med hojo), organiziran prevoz iz Ljubljane na štartno točko camina in prevoz iz končne točke camina nazaj v Ljubljano, uvodni spletni pogovor za postavljanje osebnih ciljev Terapevtskega camina (30min), 1 x 60 min masaža z Majo, 2 x 180 min intenzivne skupinske plesno-gibalne psihoterapije s Saro, jutranje vodeno ogrevanje z Majo in mini masažno-sprostitvene tehnike po hoji, najina fizična / psihična / energijska podpora, vodena skupinska integracija in zaključni krog, ves material za psihoterapevtsko in masažno delo, usmerjanje po poti (en del poti ni označen, a ga midve dobro poznava :)).

POMEMBNO: Za zagotovitev mesta se ob prijavi plača AKONTCIJA V VIŠINI 100 EUR. Ta znesek je vštet v končno ceno in se ne vrača (razen v primeru premajhnega števila prijav ali odpovedi celotnega retreat-a zaradi višje sile). Preostali znesek se poravna najkasneje do 10.10.2023.


POGOSTE ‘SKRBI’ IN VPRAŠANJA

Želim se priključiti, ampak mi termin ne ustreza / nimam več dopusta / itd.

 • Oddaj svojo informativno prijavo in bodi med prvimi obveščen o naslednjem Terapevtskem Caminu, ki je planiran v pomladi 2024. Vsi, ki oddate informativno prijavo, imate prednost pri prijavi in morda dodava še kakšen bonus 😉
 • INFORMATIVNA PRIJAVA – izpolni TUKAJ

Ali bom zmogel/zmogla prehodit 3x15km?

 • To se sprašuje čisto vsak, ki gre na Camino in tudi midve sva se. Moj brat mi je dal takrat preprost in najboljši odgovor, ki ga delim s tabo: “Pa saj samo eno nogo pred drugo postavljaš, ne more ti ne-uspet” in res je. Ko si na Caminu si tako prisoten v vsakem posameznem koraku, da ne meriš prehojenih kilometrov, ampak si raje v srkanju narave, dobre družbe in lastnega toka misli…in čas kar gre in kilometri tudi, sami od sebe. Še predno se zaveš, boš na cilju in naslednji dan spet naprej. Če res čutiš zase ta 3-dnevni Camino, potem ti bo uspelo! Za skrajni slučaj, pa imamo tudi osebo za prvo pomoč, ki te lahko pobere z avtom (če bo res res kriza…)

Ali je pot zelo gorata?

 • Ne. Teren ni gorat, je pa hribovit (nizki hribčki), tako, da malo bomo šli gor in dol, ampak večinoma 1. dan. Je pa ponekod steza tudi malo bolj strma, zato nujno pohodne palice in ne-drseč podplat.

Ali so dovolj pol-pohodni čevlji?

 • Maja hodi v pol-pohodnih čevljih, jaz v visokem planinskem čevlju. Oboje je ok. Pomembno je le, da ti je obutev udobna, da je čevelj že malo shojen in da je podplat debelejši in nedrseč (navadne športne copate – superge – odsvetujeva, ker te bodo boleli podplati).

Zakaj potek poti ni znan vnaprej?

 • Ker želiva, da se ne obremenjuješ s potjo in si ustvarjaš dodatne strahove in gledaš vsak odsek vnaprej, ampak, da se prepustiš izkušnji. Poleg tega je to Camino, katerega čar je ravno to, da te vsak korak preseneti, navdihne z lepoto in preprostostjo. Pa še luštna življenjska prispodoba je to – v življenju namreč velikokrat ne vemo, kam nas bo pripeljala določena odločitev, pa kljub temu moramo stopit, se odločit, it v neznano. Naj nam bo ta retreat kot poligon za življenje. Pa brez skrbi, midve poznava pot 😉

Ali smo ves čas nastanjeni na eni lokaciji ali vsak dan spimo drugje?

 • Vsak dan spimo drugje. Od ene nastanitve do druge pa vsako dopoldne hodimo (vsak dan cca 15 km, zadnji dan manj). Začnemo na eni točki, končamo na drugi. Obvezen je nahrbtnik (ne potovalka/kovček!), saj svoje stvari vsak nosi sam…spet zelo življenjsko 😉

Kaj pa če bo deževalo?

 • Midve sva naročili sonce + kakšen oblaček, da nam ne bo preveč vroče 🙂 Sicer pa dež nas ne ustavi (obvezna oprema je palerina). V res ekstremnem primeru, da bodo 3 dni napovedani nalivi, poplave itd. retreat odpovemo/izvedemo samo na eni od lokacij (2x prespimo na istem mestu) z obogatenim terapevtsko-gibalnim in masažnim programom + izhodi v naravo (ko bo vreme to dovoljevalo). Kako se ti to sliši? Za nič ne boš prikrajšan-a.

Do kdaj je potrebno vplačati znesek zgodnje prijave?

 • Cena zgodnje prijave velja do vključno 22.9. To je tudi datum do katerega se vplača celoten znižan znesek (zgodnja prijava: 310 eur = 100 eur avans + 210 eur preostanek, vplačilo najkasneje do 22.9.).

Kdaj dobimo točen urnik in seznam potrebščin?

 • Seznam potrebščin dobiš vsaj 2 tedna pred odhodom. Točen urnik pa vsaj 1 teden prej.

Ali obstaja starostna omejitev?

 • Navzgor ne, navzdol pa vsaj 18. Najina namera je, da se skupina oblikuje starostno raznoliko. Tako dragoceno je namreč, ko smo na kupu različne generacije in se učimo druga od druge.

Imaš še kakšno vprašanje? Piši na info@kon-pas.org in z veseljem ti odgovoriva 🙂