Terapija za ODRASLE

COVID OBVESTILO: Terapije za odrasle potekajo v ŽIVO. Pri tem upoštevamo vse aktualne zdravstvene ukrepe. Možnost ONLINE terapij ostaja za vse tiste, ki niste iz notranjske regije ali se online preprosto počutite bolj varno.

INDIVIDUALNE TERAPIJE: termin po dogovoru. Lokacija je Logatec.

SKUPINSKA TERAPIJA (‘Stik s telesom – stik s seboj’) – zbirajo se INFORMATIVNE PRIJAVE, ki jih lahko oddate na info@kon.pas.org (lokacija je Logatec, termin bo določen v dogovoru z interesenti skupine).

PRISTOP, ki ga izvajam se imenuje PLESNO-GIBALNA PSIHOTERAPIJA:

Kaj je to? Deluje? Je to ples? Koristi? Pomanjkljivosti? Namenjena? Kontakt?

Plesno-gibalni terapevt

DRUGAČEN – UTELEŠEN PRISTOP ZA UČINKOVITO IN DOLGOTRAJNO ŽIVLJENJSKO SPREMEMBO NA VSEH NIVOJIH!

Znanje in izkušnje prinašam iz Anglije, kjer se tovrstna terapija že uporablja v preventivne in kurativne namene, rezultati pa so izjemni!

Sara Idzig, mag. plesno-gibalne psihoterapije

ZAKAJ DELUJE? Ker uporabljamo naše TELO, ki je, s svojo držo in načini gibanja, neizmiren VIR INFORMACIJ o tem KDO SMO, KAKŠNA JE NAŠA ZGODBA IN KAKO SE SOOČAMO Z ŽIVLJENJEM. Še več, ko zdravimo z gibanjem, ustvarjamo nove možganske povezave in s tem podpiramo nov način mišljenja, čustvovanja, povezovanja in vedenja. Ni je diagnoze, ki se ne odraža tudi na telesnem nivoju in ni je poti do zdravja, ki ne vključuje tudi gibanja, gibanje = sprememba.

Žal je naše telo dandanes prepogosto zapostavljeno, nepretočno in v očeh mnogih nepomembno, medtem ko sta vse preveč v ospredju naš razum in intelektualne spretnosti… A ravno v prepoznavanju / razumevanju / nadgrajevanju naših gibalnih vzorcev ter v učenju odnosa do našega telesa, se skrivajo mnogi zakladi, ki prinašajo zdravje, ravnovesje in pomirjenost s samim s seboj. Ko svojemu telesu damo priložnost, da spregovori, se naše življenje samo od sebe začne postavljati na svoje mesto. Vse je namreč povezano – telo – um – čustvovanje – odnosi – zadovoljstvo – bolezni – prav vse se lahko medsebojno PODPIRA ali v nasprotju, podira. Mislim, da si prav vsi, tako jaz kot vi, zase in naše otroke, želimo CELOSTNEGA ZDRAVJA. Se strinjate?

Kaj je plesno-GIBALNA PSIHOTERAPIJA (PGPT)?

Plesno-gibalna psihoterapija (PGPT) za razvoj, podporo in zdravljenje posameznika uporablja avtentično, spontano in simbolično gibanje, ki služi kot orodje za vstop v naš notranji svet. S posebnimi psihološko-gibalnimi tehnikami in aktivno uporabo našega telesa, lahko učinkovito prepoznavamo nezavedne vzorce, ki nas pretirano ščitijo pred osebno spremembo in izboljšanim fizičnim in duševnim stanjem.

PGPT se lahko izvaja individualno, za pare, za družine in v manjši skupini (max 8 udeležencev).

Plesno gibalna psihoterapija - utrinek

Pred pričetkom terapije je obvezno UVODNO SREČANJE na katerem se spoznamo in pogovorimo o najprimernejši obliki in ciljih terapije. Termin rezervirate na info@kon-pas.org ali 040/153-500 (Sara).

Potrebujem plesno predznanje?

Ritmične, glasbene ali plesne spretnosti NISO potrebne, saj je cilj raziskovanje vzrokov za naše fizično/duševno stanje, ne učenje korakov. POMEMBNO: PGPT ni ples! Ni telovadba! Ni fizioterapija! Ni šamanstvo! PGPT je v tujini priznana klinična praksa, utemeljena na številnih psiholoških raziskavah analize gibanja v povezavi z našo osebnostjo, odnosi, fiziološkimi procesi v telesu ter delovanjem uma. Glavno orodje za samo-raziskovanje sta TELO in GIB, od koder tudi ime plesno-GIBALNA PSIHOTERAPIJA.

Splošni pozitivni učinki

 • Boljša samopodoba, okrepljena samozavest ter boljše zavedanje sebe v odnosu do sebe, drugih in okolice.
 • Učinkovitejše izražanje sebe, svojih potreb in osebnih meja; povečana stopnja avtonomnosti.
 • Prepoznavanje svojih osebnih kvalitet, sposobnosti in notranjega vira moči in unikatnosti.
 • Razvoj orodij za spopadanje s samim seboj: sposobnost prepoznavanja svojih potreb ter samopomoč v kritičnih situacijah.
 • Grajenje socialnih in komunikacijskih spretnosti.
 • Gojenje ljubezni do sebe, svojih napak in nepopolnosti.
 • Gojenje odpuščanja – sebi, drugim in Življenju.
 • Eksperimentiranje in preizkušanje novih vzorcev vedenja/mišljenja in čustvovanja v varnem in zaupnem terapevtskem okolju.
 • Izboljšanje fizičnih spretnosti, gojenje emocionalne inteligence, izboljšane kognitivne funkcije.
 • Uravnavanje vseh nivojev sebstva: telo (soma) – duševnost (psyche) – duhovnost (spirit).
 • Učenje in preizkušanje povezave med dejanji, čustvi/občutki in mislimi.

Komu je PGPT namenjena?

Primerna je za vsakega posameznika, ne glede na starost, spol ter fizične/ duševne omejitve. Vsi imamo namreč telo, s katerim ne-hote vstopamo v interakcijo s svetom, vse informacije (prijetne in manj prijetne) pa se dokazano zapisujejo na in v njem.

Vsestranska uporabnost plesno-gibalne psihoterapije

PGPT nudi podporo in obljublja pozitivno spremembo za…

 1. OTROKE s čustveno-vedenjskimi težavami, razvojnimi težavami, senzomotoričnimi primanjkljaji, motorično-govornimi težavami, pretiranimi strahovi, tesnobnostjo, z motnjo pozornosti, druge duševne težave…
 2. NAJSTNIKE z nizko samopodobo, pretiranim anti-socialnim vedenjem, razpoloženjskimi težavami in duševnimi motnjami: depresija, anksioznost, samodestruktivno vedenje, motnje hranjenja, shizofrenija…
 3. ODRASLE s pomanjkanjem življenjskega smisla, z nizko samopodobo, z občutki tesnobe, ujetosti, z raznolikimi duševnimi težavami, s stresnimi motnjami, preobremenjenostjo, dolgotrajno fizično boleznijo, s psiho-somatskimi/ nepojasnjenimi bolečinami, fibromialgijo, nenormalnimi čustvenimi nihanji, na težkih življenjskih prelomnicah, v času žalovanja…
 4. STAREJŠE z demenco, Alzheimerjevo boleznijo, s pomanjkanjem notranjega miru, s pretiranim strahom pred smrtjo, obžalovanjem preteklosti…

Na UVODNO SREČANJE (45 min, 25 eur) se lahko prijavite na info@kon-pas.org ali 040/153-500 (Sara). Oblika in potek nadaljnje terapije se določi glede na uvodni termin.

Velikokrat se ne zavedamo, da se vrtimo v toksičnih čustvih, življenjskih vzorcih naših prednikov, v bolečinah naših preteklih življenjskih preizkušenj ali v diagnozi s katero smo se rodili ali jo pridobili tekom življenja…

Vse kar nam je dano, je z namenom, da (z)rastemo!

Ni nam treba ostati v ujetosti in obupu. Naša telesa nosijo celotno našo zgodovino in zato poznajo najboljšo pot do fizičnega in duševnega ravnovesja…

-Sara-

Terapija z otroki

Nekatere pomanjkljivosti pristopa…

 • Vsaka sprememba (na ravni telesa, uma ali duha) zahteva ČAS in predvsem POTRPEŽLJIVOST s samim seboj.
 • Zahteva ODLOČITEV in ŽELJO po spremembi (posameznika, družine, para, otroka, navad, razmišljanja, vedenja, odzivanja na okolico, odnosov, življenjskega sloga…).
 • Ne deluje kot čarobna palčka, ampak bolj kot TOPLO OGRINJALO pod katerim se počutimo dovolj varne, sprejete in opolnomočene, da si lahko sami pričaramo zdravje, izboljšano stanje, boljše odnose, spretnosti…
 • V primeru dela z otroki ima OMEJEN DOSEG pozitivnih učinkov (do tam kamor si upajo spreminjati in osebno rasti tudi starši).
 • Ne glede na širino znanja in izkušenj kot TERAPEVT NE VEM VSEGA in sem tako kot vi/ vaš otrok, le človek – človek, ki svojim pomanjkljivostim navkljub, v proces zdravljenja s PGPT VSTOPAM S SRCEM, PREDANOSTJO, ODGOVORNOSTJO in DOBRIM NAMENOM.

Če ste se odločili, si želite boljše življenje zase/ za svojega otroka, sprejemate in zaupate toplemu ogrinjalu in se zavedate poti in daljnoročnega cilja, ki je pred vami…potem se že premikate v pravo smer – vašo smer, vašo pot k spremembi – na kateri lahko le pridobite.

Za dodatna vprašanja sem na voljo na info@kon-pas.org ali 040/153-500 (Sara). Oblika in potek nadaljnje terapije se določi glede na uvodni termin.

In KON-PAS (le-mirno)…vse je prav tako kot mora biti, da se učimo, nadgradimo in prerodimo v bolj ljubeče in notranje bogate posameznike. Na to pot stopam z vami, niste sami – Sara-

Spremljajte rubriko “Plesno-gibalna psihoterapija za vsakogar”, kjer najdete odgovore na najpogostejša vprašanja v zvezi s pristopom ter nekaj zanimivh vsebin zase in svoje najbližje. Če želite biti obveščeni o aktualnih video vsebinah se lahko naročite TUKAJ.