GIBALNA ANALIZA in SMER 2023

Kaj je gibalna analiza?

Gibalna analiza (angl. movement analysis) je orodje v plesno-gibalni psihoterapiji, ki se uporablja za sistematično analizo posameznikovih karakternih in osebnostnih potez ter za analizo posameznikovega gibalnega, psihološkega, čustvenega in socialnega stanja (trenutnega stanja, stopnje razvoja ter prevladujočih kvalitet v življenju posameznika).

Z analizo gibalnega profila lahko ugotovimo, v katero obdobje našega otroštva se vračamo in ga podoživljamo, ko se kot odrasli znajdemo v nepredvidljivi, stresni situaciji. Lahko prepoznamo prevladujoč način, kako se lotevamo vsakodnevnega življenja in kje ter zakaj nam zmanjka ‘moči’, da bi naredili spremembo za katero si morda prizadevamo.

Po domače povedano…

Tako kot je unikaten tvoj podpis, tako je unikatno tvoje gibanje. Če si že kdaj poskusil posnemati podpis nekoga drugega, si verjetno ugotovil, da je občutek precej čuden, saj posnemanje potez nekoga drugega, zahteva drugačno gibanje tvoje roke in to ni nikoli tako domač občutek kot pri potezah lastnega podpisa.

Sedaj pa si predstavljaj, da se za eno uro odločiš posnemati celotno telesno govorico tvojega partnerja/ starša/ prijatelja/ otroka…uf, neudobno in predvsem zelo zelo težko. Po 7-10 minutah ti garantiram, da boš zelo težko ostal v posnemanju, saj tvoj živčni sistem ni navajen tega. Bo pa zanimiva ali celo zabavna izkušnja 😉 (*so tudi izjeme: : če se z lahkoto, dolgotrajno in popolnoma posnemaš drugega, potem obstaja velika verjetnost, da si bil v življenju izurjen za prilagajanje drugim in si s tem ‘sebe pospravil/pozabil’ – tudi to pogledamo na gibalni analizi))

Vsak ima namreč svoj lasten GIBALNI PODPIS, ki ga je skrbno dodelala in izbrusila čisto vsaka fizična, čustvena in emocionalna izkušnja tvojega dosedanjega življenja.

Vse je v tvojem telesu in zato greva tja po ‘odgovore’ in ‘smer za tvoje leto 2023’.

Kaj lahko pričakuješ?

Celotna izkušnja traja 2h (120min). Srečava se v živo v Logatcu, ob vnaprej določenem terminu (glej ‘možne termine’ v nadaljevanju). Potrebuješ udobna oblačila in nogavice ali bose-noge (v prostoru je talno gretje).

Normalno je, da si pred prihodom malo nervozen, ali ti je sprva v telesu in gibanju malo neprijetno – vsem se prvič dogaja enako, tako da ni nič narobe s tabo 😉

Prav tako je normalno, da po odhodu domov bolj čutiš svoje telo ali opaziš več stvari v tvojem življenju. Vse je vredu – nova telesna izkušnja vedno odpre nove nivoje dojemanja sebe in sveta. Priporočam, da si po koncu uvide zapišeš v dnevnik, smer leta prilepiš na vidno mesto ter pogumno za-živiš zapisano.

Potek

V prvem delu te peljem v GIBALNI PROCES – premikava se cca. 45 min. Čez celoten proces te usmerjam in se premikam skupaj s teboj. Večinoma se premikava ob glasbi (ni pa nujno, odvisno, kaj se pokaže kot bolj podporno zate).

V drugem delu sledi GIBALNA ANALIZA – sproščeno se pogovoriva o tvoji gibalni izkušnji ter analizirava, kako se tvoj telesni podpis povezuje s tvojimi življenjskimi izkušnjami. Ker te ne poznam, ti zastavljam vprašanja, s pomočjo katerih te vodim do zate ključnih uvidov. Vse kar deliš je strogo zaupno – seveda pa deliš le toliko kot v danem trenutku čutiš.

V tretjem delu zastaviva TVOJO SMER LETA: združiva gibalno izkušnjo + zate pomembne uvide iz drugega dela ter skozi krajšo gibalno vajo določiva in kreativno-zapiševa smer za tvoje leto 2023. Ta list odneseš s seboj domov.

Možni termini in lokacija

Gibalna analiza poteka v Logatcu – točen naslov prejmeš ob potrditvi termina.

  • petek 9.12. ob 15:00 – 17:00 ali 17:00 do 19:00
  • petek 16.12. ob 9:30 – 11:30 ali 15:00 -17:00
  • petek 6.1. ob 9:30 – 11:30 ali 15:00 – 17:00 ali 17:00 – 19:00

Cena, info in prijava

100 eur / celoten proces (2h)

Če te karkoli zanima ali si želiš rezervirati svoj termin, mi piši direktno na moj mail: info@kon-pas.org ali na 040-153-500 (Sara)

POMEMBNO: Gibalna analiza ni čarobna palčka, ki te čudežno spremeni v popolnoma drugega človeka, je le orodje, ki ti konkretno pokaže, kje v življenju se zatikaš, kaj so tvoje kvalitete in kako lahko drugače pogledaš nase in svoje življenje. Kaj potem narediš s temi informacijami in uvidi, je na tebi – ti si edini, ki lahko v svoje življenje vneseš spremembo. Če ob tem naletiš na velike prepreke, je smiselno premisliti o rednem obisku terapije, da ob strokovni podpori ‘še bolj globinsko prepoznaš in utrdiš’ izvor svojih težav ter v življenje vneseš nove, bolj podporne miselne, čustvene in vedenjske vzorce.