BODY – MIND DELAVNICE

Potekajo 1x mesečno – OB SOBOTAH, 9:00-13:00 V GROSUPLJU.

Termini in vsebina so do konca leta 2023 že razpisani (glej razpored na dnu strani).

Zakaj na body-mind delavnico? V telesu si. Vse doživljaš skozi telo in vanj se vse tvoje izkušnje tudi sproti zapisujejo. Najbolj globoko v telesna tkiva se zasidrajo občutki in z njimi povezani spomini, ki si jih doživel-a do 3. leta (drugo ključno obdobje je do 7. leta), seveda pa tudi kasnejša obdobja niso zanemarljiva, saj okolica ves čas vpliva na nas. Obdobje do 3eh let je najbolj ključno zato, ker zavedanje sebe še ni razvito. Predno si spregovoril, si vse čutil in izražal le s telesom in zvoki. Preden si se sebe zavedal kot ‘jaz v tem telesu’, si sebe doživljal zgolj kot telo v odsevu drugih – tvoj ego je bil telesni. Če torej želimo zares doseči izvor naših travm, se soočiti z globokim nezavednim materialom, odrinjenimi občutki, bolečimi spomini, nelagodnimi izkušnjami, moramo v telo. Seveda pa kot odrasli delujemo v svetu razuma, zato je vse kar v telesu odkrijemo, smiselno povezati z mentalnim razumevanjem mojega trenutnega / preteklega sveta in konkretnim zavedanjem, kako lahko danes živim bolj svobodno in bolj iz sebe. V body-mind delavnicah naslovimo tako telo kot naš zavesten in nezaveden um ter vse povezujemo v smiselno celoto. Sama verjamem, da je edino tako mogoča dolgotrajna sprememba.

Vabljen-a, da pregledaš spodnje naslove in preveriš, kako se odziva tvoje telo? Če se tvoje telo odzove z odporom, intenzivnimi čustvi, tokom misli v smislu ‘tega pa ne smeš’, telesno bolečino, drgetanjem, se oglasi tvoj želodec ali pa kar na lepem postaneš zaspan-a… To samo pomeni, da ta vsebina skriva nekaj pomembnega zate, da si morda zaklenil-a prav ta del sebe ali pa da, na tem področju malo stagniraš in potrebuješ premik…

URNIK DELAVNIC SEP 2023 – JAN 2024:

*Za več informacij o posamezni delavnici, klikni na zgornje linke ali mi piši/pokliči na info@kon-pas.org / 040-153-500 (Sara).